Fietsgroepen

Groep Dag Tijdstip Startplaats Snelheid Afstand
1 Zaterdag Zie onder Wkc De Weide 28 km/u
2 Zaterdag 8:00 Clubhuis A-groep 30-32 km/u +/- 120-150km
3 Zaterdag 8:00 Clubhuis B-groep 30 km/u +/- 80-120 km
4 Maandag 13:00 Wkc De Weide 28 km/u +/- 90 km
5 Woensdag 13:00 Wkc De Weide 28 km/u +/- 70 km
6 Woensdag 18:30 Sanisale A-groep > 30 km/u +/- 80 km
6 Woensdag 18:30 Sanisale B-groep 28-30 km/u +/- 60 km
7 di-do 13:00 Wkc De Weide 25-26 km/u 50-80 km
7 Zaterdag 9:00 Wkc De Weide 25-28 km/u 50-80 km
8 Zondag 9:00 Clubhuis 28-32 km/u 60-90 km
9 Zaterdag (okt-mrt) 9:00 Kerkboerderij De Weide +/- 3 uur in overleg 50-70 km

Let op: de starttijden van een aantal groepen worden aangepast aan het seizoen en wijken daardoor soms af van bovenstaande tabel. Zie hiervoor onderstaande toelichting!

1. Elke zaterdag
Van begin maart tot eind oktober vertrekt de fietsgroep (gemengd) “DE WEIDE” vanaf het winkelcentrum De Weide bij de vlaggenmast voor een tocht volgens een afgesproken programma waarbij ook tochten buiten Hoogeveen worden gereden, de rijsnelheid van deze groep in de maand maart zal zijn 25 km /u, vanaf april streven wij er naar de snelheid op te voeren naar 28 km/u, zo zal ook de snelheid aangepast worden afhankelijk van het weer en het seizoen. De route en de afstand zal variëren en is afhankelijk van hoe ver we in het seizoen zijn en van de weersomstandigheden, dit zal ter plekke bij de vertrekplaats bepaald worden in onderling overleg. Halverwege de tocht wordt er een stop gemaakt voor een bakkie koffie of thee. De vaste vertrektijden variëren in het seizoen: maart 13.00 uur, april 9.00 uur, mei t/m augustus 8.00 uur, september 9.00 uur en oktober 10.00 uur. Verder wijken de vertrektijden af wanneer we volgens het afgesproken programma elders te gaan fietsen, deze tijden zijn bekend bij de volgende personen: Piet Dijkstra (06-38221728) en Gerard Lummen (0528-268193)

2. Elke zaterdagochtend om 8.00 uur (30-32 km per uur gemiddeld)
Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt elke zaterdagochtend van maart t/m september om 8.00 uur een groep fietsers (tot half maart om 9.00 uur). Route, snelheid en afstand gaan in onderling overleg, maar doorgaans varieert de afstand van 120 tot 150km. We komen graag van de wind af terug. De gemiddelde snelheid ligt doorgaans tussen de 30 en 32 km/h. Halverwege wordt er gezellig koffie gedronken. We draaien regelmatig van kop naar eigen invulling. Heb je je dag niet, dan kun je gerust eerder draaien of desnoods niet mee draaien. We willen graag dat iedereen plezier heeft en ons motto is en blijft: samen uit, samen thuis. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten, mail dan met Eric te Velde (erictevelde@ziggo.nl). Je bent van harte welkom!

3. Elke zaterdagochtend om 8.00 uur (30 km per uur gemiddeld)
Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt iedere zaterdagochtend om 8.15 uur ook een 2e groep fietsers (tot eind maart om 9.00 uur). Route, snelheid en afstand gaan in onderling overleg. De gemiddelde snelheid zal rond de 30 km/h liggen en de snelheid is hiermee lager dan de 1e groep die ook op zaterdagochtend vanaf het clubhuis vertrekt. De afstand varieert van 80 tot 120 km en wordt in onderling overleg afgesproken. Er wordt regelmatig van kop gewisseld volgens een vast schema, dat betekent ongeveer 10 minuten per uur op kop. Is dit te lang of heb je je dag niet, dan kun je gerust eerder wisselen. We willen graag dat iedereen plezier heeft. Ook deze groep heeft halverwege een pauze waarin ergens gezellig koffie wordt gedronken. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten, mail dan met Tienus Otten(t.ottens61@gmail.com). Je bent van harte welkom!

4. Elke maandagmiddag om 13.00 uur
Van begin maart tot eind oktober vertrekt de fietsgroep (gemengd) “DE WEIDE” vanaf het winkelcentrum De Weide bij de vlaggenmast voor een tocht van ca 90 km, in het begin van het seizoen wat minder, de rijsnelheid van deze groep zal zijn 28 km /u, zo zal ook de snelheid aangepast worden afhankelijk van het weer en het seizoen. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar meestal voert hij richting Dalfsen waarbij we een vast adres hebben voor de koffie dit is bij de plaatselijke bakker. Voor verdere informatie neem dan contact op met Piet Dijkstra (06-38221728) of Gerard Lummen (0528-268193).

5. Elke woensdagmiddag om 13.00 uur
Van begin maart tot eind oktober vertrekt de fietsgroep (gemengd) “DE WEIDE” vanaf het winkelcentrum De Weide bij de vlaggenmast voor een tocht van ca 70 km, in het begin van het seizoen wat minder, de rijsnelheid van deze groep in de maand maart zal zijn 25 km /u, vanaf april streven wij er naar de snelheid op te voeren naar 28 km/u zo zal ook de snelheid aangepast worden afhankelijk van het weer en het seizoen. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden, en zal ter plekke bij de vertrekplaats bepaald worden in onderling overleg. Halverwege de tocht wordt er een stop gemakt voor een bakkie koffie of thee. Wilt u meer informatie neem dan contact op met Piet Dijkstra (06-38221728) of Gerard Lummen (0528-268193).

6. Elke woensdagavond
Woensdagavond vertrekken er twee groepen vanaf de Sanisale-winkel (voorheen Europagarage) op de hoek van de Van Limburg Stirumstraat en Industrieweg voor een fietstocht in de regio. De A-groep fietst een gemiddelde van ruim boven de 30 km/u, de B-groep fietst een gemiddelde van rond de 30 km/u. Beide groepen beginnen ieder jaar op de eerste woensdagavond na het begin van de zomertijd. In het begin is de afstand rond de 60 km. Als de avonden langer worden is de afstand meestal wel boven de 80 kilometer. De groep is wisselend van samenstelling. Het motto is echter altijd: Samen uit, Samen thuis en als het te snel gaat, kan je dat aangeven dan wordt er rekening mee gehouden! Er wordt gefietst tot en met de laatste woensdagavond in september. Voor meer informatie Jacob Oost(jacoboost@home.nl)

7. Fietsgroep CADANZ, iedere DINSDAGMIDDAG en DONDERDAGMIDDAG vertrek om 13.00 uur, en op de ZATERDAG met verschillende vetrektijden in de maanden: MAART en OKTOBER om 13.00 uur. APRIL en SEPTEMBER OM 10.00 UUR MEI, JUNI, JULI en AUGUSTUS om 9.00 uur Vetrekpunt op alle genoemde dagen is WINKELCENTRUM DE WEIDE, verzamelen voor de vlaggenmast. Nu zul je denken weer een nieuwe fietsgroep maar dit is een bestaande fietsgroep die vorig jaar gestart is maar nu een echte naam heeft gekregen namelijk CADANZ. De snelheid en afstand die wij handhaven is dusdanig dat het voor een ieder goed is bij te houden. Er wordt gekeken naar een ieder wat zijn of haar niveau is, en daar wordt dan de snelheid en afstand op aangepast. In de praktijk zal de snelheid tussen de 25 en 28 km per uur zijn, dit is de RIJSNELHEID. De afstanden die we denken te kunnen fietsen op genoemde dagen zullen variëren tussen de 50 en 80 km, en zal in onderling overleg voor vertrek worden bepaald, en is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor diegene die net begint met fietsen op de racefiets of diegene die niet meer van het snelle werk houdt is dit een geschikte groep , dus kom langs op genoemde dagen of informeer eens bij, Jaap Zantingh tel: 0655516241 (tussen 6 en 7 uur), mail adres jzant@home.nl De route en afstand wordt onderling bepaald bij aanvang van de tocht, halverwege is er een stop voor een bakkie koffie en of thee. Het motto van deze groep is LEKKER SPORTIEF BEZIG ZIJN, en het is SAMEN UIT en THUIS.

8. Zondagochtend

Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt op zondagochtend van maart t/m september een groep fietsers. In maart is het vertrek om 9.00 uur en vanaf april om 8.00 uur. Route en snelheid gaan in onderling overleg. De gemiddelde snelheid ligt doorgaans tussen de 28 en 32 km/h. Wij zijn elke keer rond de klok van 11.00 uur weer terug in Hoogeveen. Is je nieuwsgierigheid gewekt of wil je meer weten, mail dan met Eric te Velde (erictevelde@ziggo.nl). Je bent van harte welkom

Fietsgroepen – ATB

In het najaar, vertrekt er iedere zaterdag om 9:00 een groep vanaf de Kerkboerderij in de Weide. Deze groep fietst ongeveer 3 uurtjes. Route en tijd worden vaak ter plekke bepaald/ afgesproken. Voor meer informatie Jacob Oost(jacoboost@home.nl)

 

Er zijn binnen de club nog geen formele groepen bekend die het hele jaar op vaste basis mountainbiken. Enkele groepen fietsen in de weekenden ook in het najaar en winter.

Groepen die openstaan voor andere leden kunnen contact opnemen met mailto:info@tcdepeddelaars.nl, dan nemen we je groep op, op de website.