ROODTOER

zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018

Volg ons ook op: FACEBOOK: Roodtoer the classic

Roodtoer is een evenement voor elk type fietser. Van beginner tot gevorderde. Voor de lange afstand of toch een kortere variant. Met uitdagende routes over drie verschillende type ondergronden: ROAD, OFFROAD en STRADE BIANCHE.
We spreken met het evenement verschillende groepen aan.
Van vriendengroepen en gezinnen tot het individu.
We focussen ons op 2 groepen:
Allereerst de inwoners en de directe omgeving van Hoogeveen plus 35 km en
daarnaast de rest van Nederland die we een complete dag HOOGEVEEN of weekend/ week DRENTHE willen aanbieden.
ROODTOER valt dit jaar gelijk met het jubileum van Hoogeveen Culinair; 3 dagen hapjes/ drankje en veel gezelligheid in het burgemeester Tjalmapark in het centrum van Hoogeveen. De week na de ROODTOER is het fiets/ culinair evenement: Happen Trappen en Stappen.
 
Om de koppeling te leggen tussen het event en een bezoek aan de regio gaan we actief samenwerking aan met overnachtingslocaties. Totaal arrangementen waar het fietsen van de tocht een onderdeel van is.
Roodtoer is een optimaal bike event, gericht op de verschillende facetten van het fietsen; van race en ATB tot een heuse graveltocht. Daarnaast is er een belangrijke focus op entourage parcours en verzorging. Deelname aan roodtoer moet een ultieme fietsbeleving creëren. Rondom de start/finish locatie proberen we ook voor andere doelgroepen een aantrekkelijk programma aan te bieden. Hierbij valt te denken aan kidsclinics maar ook een versnapering na afloop bij ons evenement. Een moment waarop de verhalen uitgewisseld kunnen worden.
Roodtoer heeft maar een belofte, volgend jaar wil je weer…

 Overnachtingen:

De accomodaties waar ROODTOER een samenwerking mee heeft, kenmerken zich door middel van:

  • liggen aan de route
  • Toolbox/ gereedschap aanwezig
  • Werkstandaard/ werkbank aanwezig
  • Afgesloten fietsenstalling
  • Fietsenmaker dichtbij
  • Hogedrukspuit aanwezig