ROODTOER

zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019

Clubhuis Peddelaars: Bentincksdijk 17, 7902NA Hoogeveen

 

PARKEREN voor ROODTOER: SPORTVELDENWEG 2 in HOOGEVEEN. (Parkeerplaatsen bij Activum/ HZVV  en vv. Hoogeveen).

 

 

 

 

 

 

 

 

Roodtoer is een evenement voor elk type fietser. Van beginner tot gevorderde. Voor de lange afstand of toch een kortere variant. Met uitdagende routes over drie verschillende type ondergronden: ROAD, OFFROAD en STRADE BIANCHE.
We spreken met het evenement verschillende groepen aan.
Van vriendengroepen en gezinnen tot het individu.
We focussen ons op 2 groepen:
Allereerst de inwoners en de directe omgeving van Hoogeveen plus 35 km en
daarnaast de rest van Nederland die we een complete dag HOOGEVEEN of weekend/ week DRENTHE willen aanbieden.
ROODTOER valt dit jaar gelijk met het jubileum van Hoogeveen Culinair; 3 dagen hapjes/ drankje en veel gezelligheid in het burgemeester Tjalmapark in het centrum van Hoogeveen. De week na de ROODTOER is het fiets/ culinair evenement: Happen Trappen en Stappen.
 
Om de koppeling te leggen tussen het event en een bezoek aan de regio gaan we actief samenwerking aan met overnachtingslocaties. Totaal arrangementen waar het fietsen van de tocht een onderdeel van is.
Roodtoer is een optimaal bike event, gericht op de verschillende facetten van het fietsen; van race en ATB tot een heuse graveltocht. Daarnaast is er een belangrijke focus op entourage parcours en verzorging. Deelname aan roodtoer moet een ultieme fietsbeleving creëren. Rondom de start/finish locatie proberen we ook voor andere doelgroepen een aantrekkelijk programma aan te bieden. Hierbij valt te denken aan kidsclinics maar ook een versnapering na afloop bij ons evenement. Een moment waarop de verhalen uitgewisseld kunnen worden.
Roodtoer heeft maar een belofte, volgend jaar wil je weer…

 Overnachtingen tijdens ROODTOER:

De accommodaties waar ROODTOER een samenwerking mee heeft, kenmerken zich door middel van:

 Meld je aan voor onze: Nieuwsbrief

 

6 dagen fietsen in Hoogeveen: 20 t/m 25 augustus 2019

 

De organisatie vindt veiligheid heel belangrijk. Om die reden melden wij dat de routes alleen in de afgesproken/ gepeilde richting gefietst mogen worden. Alleen onder deze voorwaarde mag u deelnemen aan de verschillende routes van ROODTOER. Dit brengt met zich mee dat deelnemers met beleid en met zorg en aandacht voor mede-fietsers moeten fietsen over de uitgezette routes en bijbehorende paden en fietspaden. De organisatie zorgt daarnaast voor duidelijke aanwijzingen over de routes. De organisatie accepteert geen aansprakelijkheid bij valpartijen, ongelukken of andere calamiteiten van welke aard dan ook.

Drenthe Kannibaal 

Voor de ultieme mtb-challenge moet je in de provincie Drenthe zijn! Drenthe is er namelijk voor mensen die graag hun tanden ergens inzetten, voor ijzervreters. Voor niet-opgevers, mensen die strijdlustig zijn en graag willen winnen. Drenthe biedt een breed pallet aan prachtige mountainbike-routes. Speciaal voor mountainbikers heeft Drenthe drie nieuwe routes ontwikkeld. Die zijn gepresenteerd onder de noemer ‘Drenthe Kannibaal’.

Op www.drenthekannibaal.nl kan jij je route kiezen en je vrienden uitdagen om een Drenthe Kannibaal te worden. Kan jij het aan?